menu sluit menu

Blog

Welkom in de wereld van een weddingplanner!

blog01-VJG-001
Dit is ‘m dan: mijn allereerste blog. Superleuk dat je ‘m leest! Laat ik me even voorstellen: mijn naam is Gerina van Gelder-van Raaij. Sinds april 2011 actief als weddingplanner en professioneel ceremoniemeester. Benieuwd hoe mijn werk eruit ziet? Ik geef je een kijkje in de keuken; kom, dan laat ik je zien waar ik me zoal mee bezighoud…

 

Het lijkt me namelijk leuk om aan buitenstaanders te laten zien wat mijn werk nu eigenlijk inhoudt. Waar krijgt een weddingplanner bijvoorbeeld allemaal mee te maken? En hoe druk ben je er nu mee? Ik kan alvast verklappen: eigenlijk ben ik iedere dag in de weer voor VierJeGeluk. Ik ben altijd bezig met het verder ontwikkelen van mijn bedrijf en ideeën opdoen. Laat ik beginnen met de start in 2011. En let op… sindsdien is er veel veranderd!

 

Tijd voor veranderingen

Misschien ben je bekend met mijn (oude) website. Modern, een strakke uitstraling, precies waar ik zelf van hield. Maar op één van mijn eerste bruiloften kreeg ik van een fotograaf te horen: “Maar Gerina, die website past helemaal niet bij jou!” Ze keek me verbaasd aan. “Die strakke site, associeerde ik met een gesloten persoon, maar ik heb je vandaag aan het werk gezien als er iemand open is, dan ben jij het wel!” Snel besloot ik de achtergrond van mijn website aan te passen. 2,5 later was ik nog steeds blij met mijn website, maar in 2,5 jaar gebeurt er ook veel. Ik heb veel geleerd, mijn bedrijf heeft ontwikkelingen doorstaan en bij ontwikkelingen horen de nodige veranderingen; zoals een nieuwe, passende huisstijl.

 

Lancering nieuwe huisstijl

Ik koos voor een huisstijl die beter past bij mijzelf, maar ook bij mijn bruidsparen, want moeten die zich niet direct thuis voelen bij mijn bedrijf? Ik wilde graag dat toekomstige bruiden in één oogopslag zouden zien waar VierJeGeluk nu eigenlijk voor staat en wat VierJeGeluk voor hén kan betekenen. Op de Trouwbeurs, 8 en 9 november in Hoevelaken, lanceerde ik mijn nieuwe huisstijl. Oh, wat was dat hard werken! Maar het is gelukt, in een stand van 8×4 kreeg ik het perfecte plaatje van mijn huisstijl in beeld; zo moest het zijn, dit is mijn bedrijf. Glimmend van trots keek ik naar het resultaat: missie geslaagd!

Op reis met VierJeGeluk

Op de Trouwbeurs lanceerde ik trouwens niet alleen de nieuwe huisstijl, maar presenteerde ik natuurlijk ook mijn bedrijf aan alle aanstaande bruidsparen. Met een team fantastische dames was onze stand continue in stijl bemand. In een korte workshop nam ik bruidsparen mee op reis langs de taken van een ceremoniemeester. Aan de hand van een instapkaart (bij de ingang uitgedeeld) kreeg ik mijn ‘vliegtuig’ telkens vol. Enorm spannend, maar… een groot succes! Ik hoop dat veel bruidsparen hebben ingezien dat een bruiloft plannen niet zomaar iets is en dat het ceremoniemeesterschap een real job is. Want wil niet ieder bruidspaar een perfect georganiseerde, zorgeloze trouwdag? Ja? Nou, dát is dus mijn vak. Is dat geen fantastische baan?!

 

Kijk komende tijd met mij mee in deze blogs, want wie weet denk jij er wel aan om het ceremoniemeesterschap uit te besteden of om een weddingplanner in handen te nemen? Bel me eens!

 

Tot blogs!

Liefs, Gerina